Home

Achtergrond

Senator: Tweede Kamer verkeert in crisis

De Tweede Kamer verkeert in een politieke crisis. Terwijl Nederland wordt geconfronteerd met een economische crisis, voedselcrisis en klimaatcrisis, discussiëren politici in de Tweede Kamer vooral over kleine onderwerpen waarmee ze makkelijk kunnen scoren.

Dat zei senator Egbert Schuurman (ChristenUnie) vandaag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Hij noemde als voorbeeld het debat dat afgelopen week werd gevoerd over de kosten van het Koninklijk Huis. Schuurman kreeg op dat punt bijval van SP-Eerste Kamerlid Tiny Kox: "Het is allemaal klein bier waar de Tweede Kamer over spreekt.''

Kox merkte op dat de Tweede Kamer uitvoerig heeft gesproken over de kosten van een vakantiehuis in Mozambique en vliegreizen, maar dat een fundamenteel debat over de toekomst van de monarchie in de 21e eeuw door een Kamermeerderheid uit de weg werd gegaan. Ook het kabinet weigert dat debat te voeren, aldus Kox.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.