Home

Achtergrond

Senaat buigt zich over kabinetsplannen 2010

Na de Tweede Kamer buigt vandaag ook de Eerste Kamer zich over de plannen van het kabinet voor het komend jaar.

De voorzitters van tien van de elf fracties zullen het woord voeren. Alleen de eenmansfractie van Düzgün Yildirim, die twee jaar geleden uit de SP stapte, doet niet mee aan de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij is ziek, meldde de voorlichter van de senaat gisteren. Vorig jaar deed Yildirim ook niet mee.

Premier Jan Peter Balkenende kan vandaag in de herkansing na zijn fel bekritiseerde optreden vorige maand bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. De oppositie noemde zijn verhaal toen zielloos, ongeïnspireerd en visieloos.

De VVD verraste het kabinet en de coalitiefracties met een motie van wantrouwen. De SP en de PVV steunden die. De premier zei later dat hij "niet goed in vorm was.'' De Tweede Kamer stemde overigens in met de begroting van 2010.

De senaat trekt één dag uit voor het debat. De Tweede Kamer had er twee dagen voor nodig. De behandeling van de financiën volgt op 3 november in de Eerste Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.