Home

Achtergrond 254 x bekeken 4 reacties

Sector protesteert tegen destructiekosten

De veesector gaat bij de Tweede Kamer protesteren tegen de verhoging van de destructiekosten. Dat kondigt het PVV aan.

Zonder succes heeft het Productschap Vee en Vlees bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de destructiekosten die minister Verburg (LNV) in 2010 wil doorvoeren. Zij wil het ophalen en verwerken van kadavers niet langer meefinancieren met een bedrag van € 14,6 miljoen, zoals ze in 2009 nog wel doet.

De sector accepteert dit niet, zo staat in een notie die is gevoegd bij de stukken van de bestuursvergadering van woensdag aanstaande. Het schap wil vasthouden aan eerdere afspraken over de destructiekosten.

De sector gaat nu de Tweede Kamer benaderen in de hoop dat die bij behandeling van de begroting LNV in november Verburg terugfluit.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ach,in de Oostvaardersplassen laten ze de vele kadavers gewoon liggen,hebben dus ook geen kosten,dat kan in een staat in een staat

 • no-profile-image

  niets meer

  Gewoon zelf verwerken inderdaad, boeren zijn creatief genoeg. De minister houdt wel van innovaties in de landbouw.

 • no-profile-image

  bert

  waarom niet zelf verwerken.
  al 5 jaar geleden stond er een bedrijf op de beurs met een verbrander. die koste toen aan gas, eve hoog als toen de tarieve van zon.
  nvv vind toch dat het de sector schaad. wat zit hier achter.
  waarom niet een pers enz.

 • no-profile-image

  jonge

  Als ik dan zie dat de melkveehouderij in Europa miljoenen en miljoenen subsidie krijgen.......en dat deze subsidie in Nederland nota bene nog geen bestemming heeft (rechtstreeks naar de boeren zal het wel weer niet gaan) dan kun je gemakkelijk die 15 miljoen voor de destructietarieven er af halen......hebben alle sectoren er wat aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.