Home

Achtergrond

Schoenengooier Bush begint hulporganisatie

De Iraakse journalist Muntazer al-Zaidi, die vorig jaar zijn schoenen naar de Amerikaanse president George Bush gooide, is een hulporganisatie begonnen voor Iraakse weduwen en wezen.

Hij maakte de oprichting vandaag bekend in het Zwitserse Genève.

De stichting, die is genoemd naar al-Zaidi, beschikt al over een kapitaal van omgerekend 33.000 euro. Het geld zou van vrienden komen, aldus de oprichter. Hij wil ziekenhuizen en medische centra laten bouwen voor slachtoffers van het geweld in Irak.

De journalist gooide zijn schoenen naar Bush uit woede over de oorlog in zijn land. Hij moest daarvoor naar de gevangenis. Hij overwoog in Zwitserland asiel aan te vragen, maar hij trok zijn verzoek in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.