Home

Achtergrond 4 reacties

Scheringa: Ook moederbedrijf gaat failliet

Nu DSB Bank is omgevallen, zal ook het moederbedrijf van Dirk Scheringa's imperium failliet gaan.

De gevallen bankier zei maandagavond bij Pauw & Witteman dat hij deze week het faillissement zal aanvragen voor DSB Beheer. Onder die BV vallen alle andere takken van zijn bedrijf, waaronder de voetbalclub AZ, het Scheringa Museum voor Realisme en de DSB-schaatsploeg.

Dat DSB Beheer het hoofd niet boven water kan houden zonder de bank, viel te verwachten. Met winst en leningen van DSB Bank financierde Scheringa de sport- en kunstafdeling.

De bankier zei te hopen dat zijn museum in Opmeer, waarvan de bouw is stilgelegd, zal worden overgenomen en afgebouwd. Ook kondigde hij de komst van een nieuw bedrijf aan. In de tussentijd wil hij lezingen geven om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Dirk is te vergelijken met de melkveehouders. Als maar meer melk willen leveren zodat je weet dat je bedrijf wel failliet moet gaan

 • no-profile-image

  geen boer

  Dirk leefde net als zijn klanten: met veel duur geleend geld een er een leuke levensstijl op na houden. Neemt niet weg dat ik liever naast hem in een loopgraaf zou staan dan risicoloze mooiweerzeilers Nout of Wout.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nee Leen, denk nou eens na. Dirk gaat natuurlijk de boer op met zijn meesterlezing:"Hoe verkoop ik Knollen voor Cocosnoten?" Zo haalde hij immers zijn DSBKlappermelkquotum binnen. Dat die melk zo zuur werd ligt uiteraard niet aan hém maar aan Bos taurus financicus! Ons monetaire rund, dat echter geen melkkoe bleek te zijn.
  Het zat er natuurlijk ook wel in dat iemand die zovéél in zet op AZ zich in het alfabet zou gaan verslikken. Ben toch benieuwd of hij nu echt aan het eind van zijn latijn is. Want straks volgt er misschein nog een kunstzinnig slotaccoord! Een écht museumstukje!

 • no-profile-image

  Leen

  Schrik Schurkinga hoeft wat mij betreft geen lezing te komen houden. Waarover eigenlijk ook. Over ethiek en integriteit in de financiële wereld?

Of registreer je om te kunnen reageren.