Home

Achtergrond

Schapen maaien gras van campus Wageningen Universiteit

Henry Hoiting laat zijn kudde heideschapen het gras op de campus van Wageningen Universiteit (WUR) begrazen.

Het gaat om een pilotproject van WUR. Alterra, onderdeel van WUR, doet onderzoek naar schaapskuddes, en onderdeel hiervan is groenbeheer. Hoiting heeft een adviesbureau voor het werken met schaapskuddes en is door de universiteit ingehuurd. Het hoeden van een schaapskudde op grasland heeft volgens hem een ecologische meerwaarde voor het betreffende perceel. Foto Sjef Prins

Jongeren laten zich over hun toekomst informeren op het carrièreplein van de Landbouwvakbeurs Den Bosch. Deze is deze week in de Brabanthallen in de Brabantse hoofdstad. Bezoekers vonden op dit plein alles wat met hun carrière te maken heeft, van hogeschool tot detacheringsbureau. Daarnaast waren er 'speeddates' tussen bedrijven en werkzoekenden. Het was voor het eerst dat er een carrièreplein op de beurs was ingericht. Nog niet iedereen wist het plein te vinden, standhouders waren enigszins teleurgesteld in de belangstelling. Foto William Hoogteyling

Veehandelaren doen met het karakteristieke handjeklap zaken op de Gallimarkt in het Duitse Leer. De Gallimarkt is een van de grootste jaarlijkse veemarkten in Europa en kent een rijke geschiedenis. De eerste markt werd meer dan vijfhonderd jaar geleden gehouden. Naast de markt, die de hele week duurt, zijn er diverse nevenactiviteiten georganiseerd. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de Gallimarkt en het volksfeest rondom het evenement. Foto ANP

Jos Groot Koerkamp, manager bij kweekbedrijf Limagrain, laat zien hoe soedangras bevalt als groenbemester na de tulpenteelt. De maatschap Niemand in het Noord-Hollandse Winkel had samen met Limagrain en Dekker Granen en Kunstmest een demonstratie aangelegd na de tulpenoogst. Groot Koerkamp: "Op 15 juli zijn mais, veldbonen, lupine, soedangraas, Italiaans en Engels raaigras gezaaid. Soedangras en mais leveren veel organische stof en zijn wellicht ook interessant om te vergisten." Foto Wick Natzijl

Op de Champs-Elysées voerden tientallen boeren actie voor meer staatssteun. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.