Home

Achtergrond 9 reacties

Sarkozy komt met steunplan voor landbouw

De Franse president Nicolas Sarkozy zal volgende week een steunplan voor de landbouw aankondigen dat volgens zijn premier François Fillon massief zal zijn.

De maatregelen zijn om de actuele nood in een reeks sectoren te verlichten en om een verdere modernisering mogelijk te maken. Dat heeft Fillon meegedeeld tijdens een gesprek met boerenvertegenwoordigers in de Moesel-regio.

Sarkozy had aan de vooravond van de grote boerenprotesten van vorige week al aangekondigd voor het eind van deze maand met een nationaal steunplan te zullen komen. Fillon lichtte daarbij toe dat de boeren een veel-omvattend plan tegemoet kunnen zien.

Fillon wil de steun echter niet vergelijken met die aan de banken, zoals boerenorganisaties hebben gedaan. "De boeren hebben andere problemen en andere zorgen dan de banken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Nee, de Melkprijs!!!...

 • no-profile-image

  boertje

  Hadden jullie ook mee gekregen dat de 5 grootste bedrijven in nederland afspraken maken met de belastingdienst over belasting (NIETS HOUVEN TE BETALEN IK WOUW DAT DE BOEKHOUDER NIETS MEER KON VERZINNEN OM ONDER WINST BELASTNG UIT TE KOMEN) WERELD IS HELEMAAL GEK GEWORDEN

 • no-profile-image

  Swansea

  Je moet dat de Fransen nageven, zij bekommeren zich om hun eigen economie. Onze regering(en) L of R of Midden, zijn goed in het verkwanselen van de belangen van de ondernemers die niet tot de top zoals Shell e.a. behoren. Dat laatstgenoemde clubs geen belastin betalen in NL.... ja ja

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  @ Boerke uit het zuidoosten, uw visie is juist. Omdat ik een Franse vrouw heb kan ik daar over meepraaten. Maar 1 groot verschil is mij heel duidelijk opgevallen!!!... De Fransen werken om te Leven!!!... De Nederlanders leven om te Werken!!!... Misschien is het daarom dat de overproductie in Nederland de spuigaten uitloopt???.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Boer, uit Epe, ik ben het met u eens. Daar is ook een gezegde voor '' Ondank is het loon van de Wereld'' Misschien verdient Nederland de Hoofdprijs, helaas. M.vr.groet,piet

 • no-profile-image

  nn

  gaan ze daar dan ook de pachtprijs verhogen?

 • no-profile-image

  boerke

  De fransen zijn gewoon begaan met elkaar en dus ook met de boeren.
  Daar onderkent men het belang van een leefbaar platteland en de rol die de landbouw in hun economie speelt.
  In Nederland is de landbouw na gas ook de belangrijkste pijler in onze betalingsbalans, dat weet alleen blijkbaar niemand meer.

 • no-profile-image

  boertje 1 uit gelderland

  ik begrijp je piet slingerland.
  maar als wij harder willen werken waarom zijn ze dan niet met ons begaan????????????

 • no-profile-image

  ned boer in frankrijk

  grote probleem is hier dat we moeten concurreren met een andere visie van een paar europese landen waaronder nederland en denemarken waar de grootheidswaanzin heeft toegeslagen en waar niet de zelfde regels gelden als in andere europese landen om te beginnen de 210 kg stikstof per hectare tegen 170 bij ons terwijl er hier mest tekort is, er is nog een lange weg te gaan

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.