Home

Achtergrond 185 x bekeken

SS'er Boere mag worden berecht

De Nederlandse voormalige SS'er Heinrich Boere mag worden berecht.

Het Constitutioneel Gerechtshof in Karlruhe heeft de bezwaren van de 88-jarige Boere tegen zijn berechting donderdag afgewezen. Boere wordt ervan beschuldigd dat hij in de Tweede Wereldoorlog drie Nederlandse burgers heeft vermoord.

Een rechtbank in Keulen bepaalde in augustus dat het proces tegen Boere op 28 oktober in Aken zal beginnen. De rechtbank had eerder al uitgesproken dat de vroegere SS'er ondanks zijn leeftijd gezond genoeg is voor een proces.

Boere werd na de Tweede Wereldoorlog in Nederland bij verstek ter dood veroordeeld. De straf is later omgezet in levenslang. Hij was toen al uit de gevangenis ontsnapt. Boere woont sinds 1954 in Duitsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.