Home

Achtergrond

SGP boos over aankoop duur EU-gebouw

SGP-Europarlementariër Bas Belder is boos dat het Europees Parlement akkoord wil gaan met de aankoop van een nieuw gebouw van ruim 31 miljoen euro.

Volgens Belder ligt die prijs 30 procent boven de marktwaarde en is het maar de vraag of er wel behoefte bestaat aan het pand. Belder stemde donderdag in de begrotingscommissie van het Europarlement tegen de "volstrekt ongepaste'' aankoop, maar een meerderheid van de commissie deelde zijn bezwaren niet. Het gebouw in Brussel is bedoeld om toekomstige medewerkers van de EU te kunnen huisvesten na een uitbreiding met nieuwe lidstaten.

Belder vindt het niet kunnen dat het Europarlement in een tijd waarin de EU-lidstaten de broekriem moeten aanhalen door de economische crisis,overhaast een groot bedrag op tafel wil leggen voor een mogelijk ongefundeerde aankoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.