Home

Achtergrond 291 x bekeken

Russische ambassadeur plant in Keukenhof

De Russische ambassadeur K.G. Gevorgian heeft vanmorgen in Keukenhof de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek van de St. Basil Kathedraal dat naast het Oranje Nassau Paviljoen is gelegd.

Het mozaïek toont een impressie van de toren van de St. Basil Kathedraal op het rode plein in Moskou en omvat ongeveer 65.000 bloembollen in diverse soorten. De ambassadeur ging niet voor het planten van de bollen door de knieën, maar strooide samen met Keukenhof voorzitter Walter Jansen zand over de al in het patroon geplaatste bollen. Op die manier wordt de hele mozaïek bedekt.

In het voorjaar van 2010 zal het in zijn vrolijke kleurenpracht toe bloei komen. Met het planten van de St. Basil Kathedraal die op het Rode Plein in Moskou staat, geeft Keukenhof accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof die het planten van zo’n zeven miljoen bloembollen in het park omvat. Volgend jaar is Keukenhof open onder het thema 'From Russia with Love'. In dat kader wordt in het park op talloze manieren uiting aan het thema gegeven, waaronder een themaroute met diverse Russische aspecten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.