Home

Achtergrond 2 reacties

Ruim honderd badkuipen voor zieke zeehonden

Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen wordt overstelpt met badkuipen van mensen uit het hele land.

Afgelopen weekend maakte 't Hart bekend dat er de laatste paar weken zeker honderd zieke zeehonden zijn binnengebracht, veel meer dan de crèche aankan. Nadat Edwin Evers dinsdagochtend op Radio 538 zijn luisteraars ertoe had opgeroepen de crèche te steunen, stroomden de giften binnen.

,,Er zijn ons al meer dan honderd zwembaden en badkuipen aangeboden'', zei een woordvoerster woensdag. ,,We hebben zelfs een heuse jacuzzi toegezegd gekregen. We hebben ze allemaal hard nodig, want de crèche heeft een capaciteit voor ongeveer tachtig zeehonden per jaar en nu zitten er al meer dan honderd tegelijk.''

De oorzaak van de hausse aan zieke zeehonden moet nog onderzocht worden. Wel is bekend dat de binnengebrachte dieren, die allemaal ongeveer drie maanden oud zijn, sterk ondervoed zijn en lijden aan longworm. ,,We verwachten de komende tijd nog meer zieke zeehonden. En dan moet het geboorteseizoen van de grijze zeehonden ook nog beginnen'', aldus de zegsvrouw.

De medewerkers van de crèche zijn druk bezig te zorgen dat alle badkuipen naar Pieterburen worden vervoerd. ,,Mensen met een aanhanger verzoeken wij om zelf te rijden. Voor de overige kuipen proberen we zo veel mogelijk vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Daarna moeten ze nog omgebouwd worden met hout en plexiglas en pas dan kunnen de eerste zeehonden hun intrek nemen in de badkuipen.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Dan hebben die zeehonden slakken of kokkels gegeten ,want daar zitten de longwormlarfjes op,het kokkelvissen is nu verboden,maar de zeehonden zullen ze nu wel volop eten

  • no-profile-image

    Leen

    Dat waren dan kokkels zonder Voedselveiligheidscertificaat zeker? Daar moet Gerda nog achteraan dan!

Of registreer je om te kunnen reageren.