Home

Achtergrond 192 x bekeken

Rouvoet wijst op rechten ouders

In Nederland hebben ouders de vrijheid om zelf te beslissen wanneer en hoeveel kinderen ze nemen.

Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en gezin vandaag benadrukt op een regionale conferentie over seksuele gezondheid en rechten in Peking. Hij wees er ook op dat ouders vrij zijn scholen op te richten waar ze hun kinderen hun eigen normen en waarden kunnen bijbrengen "De staat schrijft niet voor welke waarden er onderwezen moeten worden.''

Rouvoet sprak op de conferentie aan het eind van een vierdaags werkbezoek aan China, dat een strakke gezinspolitiek kent. Hij stelde ook dat met de opvoedhulp die de nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin aanbieden, de overheid zich niet als 'kindermeisje' wil gedragen. De Nederlandse minister hield zijn publiek voor dat vrijheid en het bestaan van verschillende meningen de rechten van minderheden waarborgen. Minderheden zullen dan ook meer loyaliteit kunnen opbrengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.