Home

Achtergrond

Rouvoet praat in China over klimaat

China wil verder met Nederland samenwerken om de de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

Dat zei Wei Jianguo, secretaris-generaal van de Chinese economische denktank CIEE deze morgen in een gesprek met vicepremier André Rouvoet. Nederland zou kennis over schonere energie en een milieuvriendelijker manier van produceren met China kunnen delen, concludeerde Rouvoet.

De vicepremier en minister voor Jeugd en gezin sprak met Wei Jianguo tijdens een vierdaags werkbezoek aan China. De CIEE is een economische denktank die de Chinese regering adviseert. In de CIEE zitten topmensen van overheidsbedrijven en -instellingen.

Zondag sprak Rouvoet al met Zhili Chen, vice-voorzitter van het Nationaal Volkscongres. Als minister voor Jeugd en Gezin geeft hij dinsdag op een groot internationaal congres een toelichting op het Nederlandse jeugd- en gezinsbeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.