Home

Achtergrond

Restauratie afgebrand VOC-schip onmogelijk

De door brand verwoeste replica van het VOC-schip Prins Willim wordt niet gerestaureerd.

Het casco van het schip is dermate aangetast dat restauratie onmogelijk is. Dat meldde eigenaar Libéma vandaag. Het schip, dat lag afgemeerd bij Museumhaven Willemsoord in Den Helder en daar een grote publiekstrekker was, brandde eind juli af door een technische oorzaak. De brand ontstond vermoedelijk in de koelinstallatie van het vaartuig.

Het enige alternatief is nieuwbouw, maar dat is geen reële optie, zei een woordvoerder van Libéma in een toelichting. Dat zou rond de 20 miljoen euro kosten. De verzekering keerde 'een fractie' van dat bedrag uit, aldus de woordvoerder. De verzekerde waarde was gebaseerd op restauratie en niet op nieuwbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.