Home

Achtergrond

Record voor proef met spitsmijden

Aan een proef met spitsmijden op de snelweg A325 en de Waalbrug bij Nijmegen doet een recordaantal van 6.600 automobilisten mee.

De proef bij Nijmegen is daarmee, volgens de initiatiefnemers, de grootste in haar soort in Nederland. Deelnemende automobilisten krijgen een beloning van 4 euro per dag als zij niet in de spits over de Waalbrug naar Nijmegen rijden.

Op de A325 voor de Waalbrug staat vaak een file en door werkzaamheden dreigt de overlast de komende maanden toe te nemen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen, de gemeente Nijmegen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat begonnen daarom met de proef.

Voor de proef werden 11.000 weggebruikers aangeschreven. Het gaat om automobilisten die geregeld tijdens de spits over de A325 en de Waalbrug naar Nijmegen rijden. Belangstellenden konden zich tot 1 oktober opgeven.

Het project begon op 7 september en duurt tot en met 18 december. De afgelopen weken bleef grote verkeershinder uit, aldus de initiatiefnemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.