Home

Achtergrond

Reclamewaakhond verbiedt reclame Danones Actimel

De Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority heeft een tv-reclame voor Actimel in de ban gedaan.

Volgens ASA heeft Danone zich schuldig gemaakt aan misleiding. Dat meldt BBC news. Danone beweert in de reclame dat Actimel de natuurlijke weerstand van kinderen in schoolgaande leeftijd verbetert. Volgens de ASA is deze claim niet wetenschappelijk bewezen.

Probleem is vooral dat de gezondheisclaim niet voor alle kinderen geldt. Wel is aangetoond dat Actimel de weerstand kan verhogen.
Volgens een woordvoerder van Danone zijn de wetenschappelijke claims die het bedrijf maakt gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Al eerder haalde Danone onder druk van de ASA een reclame voor Actimel van de buis.

Of registreer je om te kunnen reageren.