Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

'Rechter oordeelt vanavond nog over DSB'

De rechtbank in Amsterdam komt vanavond om 21.00 uur in zitting bijeen om een oordeel te vellen over de toekomst van de onder curatele gestelde DSB Bank.

Dat heeft voorzitter Paula Smit van de ondernemingsraad (or) van DSB woensdag gezegd.

De or roept personeel van DSB op om zich bij de rechtbank te verzamelen vanaf een half uur voor de zitting. "De rechtbank doet vanavond uitspraak. De bewindvoerders hebben hun advies klaar; dat gaan ze bij de rechtbank voorleggen. Ze sturen aan op een faillissement. Dat vinden wij heel erg voor de medewerkers. Zij hebben zich ontzettend ingezet'', aldus Smit.

Het personeel van DSB Bank werd vandaag van de beslissing van de bewindvoerders op de hoogte gesteld. Op het hoofdkantoor in Wognum was het daarom erg druk. Na afloop kwam de stoet medewerkers het pand uitgelopen. Sommige medewerkers huilden en vielen elkaar in de armen.

Ook vakbondsbestuurder Joop Hofland riep personeel van DSB op om vanavond af te reizen naar de Parnassusweg in Amsterdam, waar de rechtbank is gevestigd.

Eerder op de dag lieten de bewindvoerders weten dat potentiële kopers voor DSB zijn afgehaakt en dat de bank waarschijnlijk failliet zal gaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ikke

    Scheringa heeft een spelletje gespeeld wat af te keuren is, maar het spelletje wat nu gespeeld wordt door wellink en bos is wel erg vies. Een toezichthouder en minister welke enkele dagen geleden grove leugens vertelden aan het nederlandse volk en dit nu goed proberen te praten, en de zaak naar hun hand aan het zetten zijn horen achter tralies thuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.