Home

Achtergrond 2 reacties

Rabobank: opgaande lijn komt in zicht

Nederlandse bedrijven hervinden volgend jaar een opgaande lijn in de omzet, maar dat geldt niet voor de bouw, verwacht de Rabobank.

De bank denkt dat de groei van de economie na de forse krimp in dit jaar beperkt zal blijven tot 0,25 procent volgend jaar. ”Er zijn signalen dat het ergste mogelijk achter de rug is, maar er komen nog moeilijke perioden aan.”

De meeste sectoren hebben zicht op een stijgende lijn als het gaat om de waarde van de omzet. Door het aantrekken van de wereldeconomie gaat het onder meer in transport, groothandel en industrie weer de goede kant op. Sectoren die afhankelijk zijn van de bestedingen van de consument, zoals detailhandel en horeca, hebben het ook volgend jaar nog lastig. De Rabobank denkt dat de nieuwbouw van woningen volgend jaar terugvalt en dat ook de omzet bij andere bouwwerken zal dalen.
De Rabobank verwacht dat de omzetwaarde van alle Nederlandse bedrijven dit jaar zal dalen met 7,25 procent en dat dit totaal volgend jaar zal uitkomen op een daling van 0,75 procent. De meeste sectoren laten een kleine plus zien, en in andere bedrijfstakken neemt de daling af. Dat laatste geldt onder meer voor de detailhandel (exclusief voeding), de horeca en de groothandel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  domme albert

  Mijn buurman heeft vorige week een huis in Z-Frankrijk gekocht, dat al twee jaar te koop stond voor 3,5 ton. Koopprijs 85 mille.
  En de grootste hypotheekverstrekker van Nederland denkt dat dit aan hun deur voorbij gaat??
  Ja, burgertjes van Nederland slaap lekker verder, maar ik denk dat ze op het hoofdkantoor in Utrecht met hele andere scenario's werken dan met opgaande lijnen!!

 • no-profile-image

  boertje

  kippen -0.13 van 1,25 naar 0.90 voor de bouten Varkens -0.25 in 6 a 8 weken met de aan komende welzijns eisen zal de rabo net als in rusland wel eens met veel dieren opgezaldeld kunnen worden Hoe zo opgaande lijn

Of registreer je om te kunnen reageren.