Home

Achtergrond

Rabo dekt 10 procent van mislukte aardwarmteboring

Rabobank dekt 10 procent van de kosten voor een mislukte aardwarmteboring.

Samen met de garantieregeling voor aardwarmte van het ministerie van LNV en Economische Zaken kan een tuinder in principe 95 procent van de projectkosten afdekken. De ministeries staan samen voor 85 procent van de gemaakte kosten.

Volgens Dick Oosthoek, directeur land- en tuinbouw van Rabobank, hanteert de bank dezelfde voorwaarden als de overheidsregeling. De premie bedraagt dus 7 procent en de slagingskans bij een boring moet 90 procent zijn.

Met de aanvullende regeling is het voor tuinders aantrekkelijker om een boring te doen. Zo’n vijftien tuinders hebben een boorvergunning en kunnen nu een aanvraag voor financiering doen.

Oosthoek verwacht dat die tuinders niet allemaal zullen boren omdat ze financiering, door verslechterde marktomstandigheden, niet meer rondkrijgen. Hij denkt dat het potje van 35,7 miljoen euro van beide ministeries toereikend is.

Lees ook Aardwarmteregeling garandeert zes miljoen per boring

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.