Home

Achtergrond 230 x bekeken

Raad van State vernietigt vergunning nertsenfokkerij

De Raad van State heeft de vergunning voor een nertsenfokkerij nabij natuurgebied Mariapeel in Limburg vernietigd.

De coöperatie Mobilisation for the Environment U.A. (MOB) had bezwaar gemaakt tegen de vergunning die de provincie Limburg heeft verleend.

Het nertsenbedrijf ligt op 200 meter van Natura 2000-gebied Mariapeel. Volgen MOB is er te weinig gekeken naar de gevolgen voor de natuur. Bij de aanvraag is gekeken naar de situatie zoals die voor 1 oktober 2005 was, het moment waarop de Natuurbeschermingswet in ging.

De Raad van State oordeelde in april van dit jaar dat nieuwe vergunningen niet meer verleend mogen worden op basis van de situatie van voor 2005. Daarom heeft de Raad ook de vergunning voor deze nertsenhouder vernietigd.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.