Home

Achtergrond 5 reacties

Quotumprijs schiet weer omhoog

De koopmelkprijs stijgt met drie kwartjes en noteert nu al €21,25. Begin deze week was het nog redelijk rustig, maar de laatste twee dagen is de handel flink opgelopen.

De quotummarkt is onderhand net een trap. Is er één trede beklommen, en is er even rust in de tent, komt de volgende trede alweer in beeld.

De prijsstijging heeft twee oorzaken. Enerzijds wordt er meer gehandeld door de invoering van de verschillenden toeslagen en anderzijds zitten de melkprijzen nu toch echt weer in de lift.

Hierdoor staan melkveehouders er niet ineens financieel veel beter voor, maar het zorgt wel voor meer optimisme en kooplust. Koopmelk kan daardoor ook de komende weken nog verder in prijs stijgen.

Leasemelk wordt ook flink duurder. Er komt €0,15 bij de prijs op, tot €4,60.

prognose:

koop- en leasemelk duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gelukkige

  Kortom, melkveehouders verdienen weer goed geld.

 • no-profile-image

  piet

  ja, er wordt weer grof geld verdient ,stel je voor dat de quota nog duurder word.koop voor je te laat bent

 • no-profile-image

  Tsjonge,Tsjonge, wat een ondernemers he.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Piet uit Twente, en gelukkige, mekveehouder, U mag best weten: ik verdien veel geld, niet met het houden van vee maar met de verkoop van lucht. Quotum duur is voor mij een kans. Laat iemand anders maar lekker werken voor weinig geld. Het is de moderne vorm van slavernij voor velen. Mischien word ik voor gek verklaard omdat u en ik er niet aan meedoen. Quotum kopen is toch vooral een emotieverhaal, verkopen voor sommigen een misdrijf...

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Blijkbaar heeft de R A B O weer veel spaargeld over.U vraagt wij draaien.Ruim Alle Boeren Op.Of verkoop je grond aan aan ons.De B.V Nederland houd de melkprijs wel laag.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.