Home

Achtergrond 3 reacties

Provincie legt productie veevoerfabriek stil

De provincie Noord-Brabant legt de productie van veevoederfabriek De Heus in Ravenstein stil.

Het bedrijf heeft het productieplafond van 140.000 ton per jaar ruim overschreden en moet binnen twee weken de productie stilleggen. Dat heeft de provincie Noord-Brabant vrijdag laten weten.

Het veevoederbedrijf werkt nog met een milieuvergunning uit 1986 met 140.000 ton per jaar als productieplafond. Dit jaar heeft De Heus al 191.000 ton veevoer geproduceerd.Vorig jaar verleende de provincie een nieuwe milieuvergunning met een productie tot 325.000 ton per jaar.

De Raad van State vernietigde op 16 september deze vergunning, omdat de provincie geen rekening had gehouden met nieuwe strengere eisen voor stankoverlast. Ook heeft ze de geluidsoverlast van vrachtwagens die 's nachts arriveren niet onderzocht. Omwonenden klagen hier al jaren over.

Volgens een woordvoerder van De Heus is het bedrijf bezig om een eerder ingediende concept-vergunningaanvraag aan te passen. Het bedrijf wil halverwege volgende week een definitieve aanvraag indienen bij de provincie. Als die wordt geaccepteerd gaat De Heus ervan uit dat het veevoer mag blijven produceren, aldus de woordvoerder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerrie

  Het is wel een koekebakker die vergunningverlener van de provincie Noord-Brabant om deze zaken te vergeten. Hij/zij zal zijn salarisstrook wel beter bijhouden. Je zult daar maar een aanvraag moeten doen. BHHHHIKOLLLL

 • no-profile-image

  Brabant

  Het is eigenlijk bijna altijd de schuld van lokale politicie. Ze vinden dat bedrijven altijd moeten blijven groeien ongeacht of de ligging goed is. In brabant zijn veel dorpen met in het centrum een veevoerfabriek wat allang niet meer kan met de huidige normen. Maar deze laffe politicie verrekken nu eenmaal hun eigen wanbeleid te corriceren. Vaak kost het dan uiteindelijk bergen gemeenschapsgeld om zo'n bedrijf te verplaatsen.

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Het is in dit land al decennialang zo, dat industrie geconcentreerd wordt op industrieterreinen. Het histrorische Maasstadje Ravenstein kent echter een veevoerbedrijf dat nog stamt uit de tijd dat alles er veel kleinschaliger aan toe ging en dat is meegegroeid met het volkomen verworden van onze buitengebieden tot bioindustieterreinen. Inmiddels is De Heus dus zo groot gegroeid dat het totale aanzien en karakter van Ravenstein erdoor worden versjteerd. En dan blijkt bovendien dat er al 23 jaar lang met onjuiste vergunningen wordt gedraaid. Dit bedrijf hoort hier niet, ook niet als er op het brabantse provinciehuis weer een spitsvondige ambtelijke CDA-mouw aan gezet wordt. Amper drie kilometer stroomopwaarts ligt bij Wychen een industrieterrein dat ook per schip bereikbaar is en 5 km naar het westen is hetzelfde bij Oss het geval. Mijn optie luidt dus: verplaatsen en meteen aanpassen aan de nieuwe tijd, om stank- en stofoverlast te voorkomen. Dan valt er in de toekomst weer te leven in Ravenstein en Niftrtik.

Of registreer je om te kunnen reageren.