Home

Achtergrond 4 reacties

Provinciale CDA afdelingen willen bijstelling Natura 2000 beleid

De provinciale CDA afdelingen willen een realistischer Natura 2000 beleid.

Zij vragen dit in een gezamenlijke resolutie op het CDA partijcongres van aanstaande zaterdag. CDA Friesland heeft het initiatief genomen voor de resolutie.

De resolutie wil op meerdere punten een bijstelling van de huidige uitvoering van het Natura 2000 beleid. De fracties willen dat vage begrippen als significant, negatief, plan of project beter worden geduid door de Europese commissie. Ook willen ze snel duidelijkheid van de minister over de voorgenomen wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 waarin duidelijkheid wordt geschept over economie en ecologie.

Daarnaast geven de Statenfractie in de resolutie aan dat er gewacht moeten worden met definitieve aanwijzingsbesluiten, totdat de provincies klaar zijn het beheerplan.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Langzamerhand worden bij de boeren de duimschroeven weer aangehaald,door EHS Natura 2000,enz .Ook nog wat polders onder water zetten.Maar velen zullen braaf CDA blijven stemmen.

 • no-profile-image

  CDA lid

  Veerman heeft de Nederlandse landbouw een nekslag nagegeven. Dit had nooit mogen gebeuren, en dan mischien nog Eurocommisaris worden! Het CDA moet wel even bij de les blijven, waar zijn ze mee bezig?

 • no-profile-image

  landbouwer

  Tis niet te hopen dat het weer wat geschreeuw voor de buhne is van het CDA , ben er bang voor

 • no-profile-image

  jan

  Laat CDA, er Veerman nog maar eens uitleggen waarom hij zoveel gebieden voor Natura 2000 in Brussel heeft aangemeld,zeker voor Natuurmonumenten waar hij nu voorzitter van is,niet erg bedankt

Of registreer je om te kunnen reageren.