Home

Achtergrond

'Prijzen runderhuiden gaan dalen tot dieptepunt'

De prijzen voor koehuiden, stierhuiden en kalfsvellen gaan mogelijk dalen tot een nieuw dieptepunt.

Dat zegt althans Koen Manders, directeur van huidenhandel Manders in Cuijk. "De euforie van juli en augustus is helaas weer voorbij."
De prijs voor koehuiden daalt tot een niveau ergens tussen de 5 en 10 euro per huid aldus Manders. Momenteel ligt de prijs volgens Manders op ongeveer 15 euro, al worden prijzen nergens centraal geregistreerd. Oktober vorig jaar werd 25 euro betaald.

"We dachten in juli en augustus dat de markt zou verbeteren. Helaas moeten we nu vaststellen dat de orderportefeuilles van onze afnemers niet of nauwelijks zijn gegroeid." De huiden worden gebruikt door de meubel-, auto- en schoenenindustrie. Andere grote huidenhandelaren wilden gisteren niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.