Home

Achtergrond 186 x bekeken

Prijs blanke kalveren stabiel

De noteringen voor de blanke vleeskalveren blijft deze week gelijk op gemiddeld €4,44 per kg geslacht gewicht. De stabiele prijsvorming is bijzonder voor dit moment omdat traditioneel de concurrentie met wild toeneemt. De vraag naar de luxe onderdelen van het kalf staat daardoor wel onder druk, maar dit wordt gecompenseerd door een goede vraag naar goedkopere onderdelen.

Bij een gelijkblijvend en heel normaal aanbod is dat alles voldoende om de prijzen stabiel te houden. Ook internationaal is er weinig aan de hand. Zowel in Italië als Frankrijk blijven de prijzen op een vergelijkbaar niveau.

Ondanks de goede prijsvorming van de afgelopen tijd zal de marge wel afnemen. De nuchtere kalveren zijn relatief duur en de prijzen voor melkgrondstoffen zijn al weken aan het stijgen.

Op de markt voor rosékalveren is iets meer druk te bespeuren dan op die van de blanke kalveren. Vooral het aanbod neemt wat verder toe, terwijl de markt voor roodvlees moeilijk van zijn plaats komt. De jonge rosés hebben daar iets minder last van en profiteren nog van het relatief dure blanke kalfvlees.

Toch dalen zowel rosé jonger dan 8 maanden als ouder dan 8 maanden met gemiddeld 2 cent per kg. De jonge rosés komen daarmee op een niveau van €3,28 per kg; de oudere rosés brengen gemiddeld €2,80 op. De rosémarkt komt iets onder druk, maar van een echte prijsval is zeker geen sprake.

prognose:

blank met moeite stabiel; rosés gelijk tot iets lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.