Home

Achtergrond 597 x bekeken

Polis voor penicillinemelk

Elke melkveehouder doet zijn best melk van de allerbeste kwaliteit af te leveren. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en soms kan er dan toch melk met antibiotica van een koe die is drooggezet in de tank terechtkomen.

De melk kan niet naar de fabriek en de veehouder ziet duizenden liters in de mestput verdwijnen.
Maar het kan ook fout gaan zonder dat de melkveehouder of zijn personeel daar een rol in spelen. Zo kan de koelinstallatie uitvallen waardoor de melk niet gekoeld kan worden.

Op verzoek van melkveehouders heeft verzekeraar Univé hiervoor een aparte verzekering ontwikkeld. De nieuwe verzekering keert een schadevergoeding uit als de melk door een calamiteit, zoals antibiotica verloren gaat. Ook bij bederf als gevolg van een defecte koelinstallatie kan de veehouder een beroep doen op de Univé Melkverzekering. ”Het maakt in principe niet uit hoe de schade ontstaan is of wie er aansprakelijk is; de kosten komen voor rekening van Univé”, aldus de verzekeraar.

“De melkverzekering hebben wij samen met onze leden ontwikkeld”, zegt Toine Faber, directeur van Univé Oost. ”Risico-ervaringen die wij vanuit de agrarische sector ontvangen proberen wij om te zetten naar concrete oplossingen.” De Melkverzekering wordt officieel geïntroduceerd tijdens de Rundvee Relatiedagen.

Stand 104

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.