Home

Achtergrond 298 x bekeken

Paspoort 9/11-verdachte gevonden in Pakistan

Het Pakistaanse leger heeft tijdens zijn offensief in de regio Zuid-Waziristan het paspoort gevonden van een verdachte die betrokken was bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

De Duits-Marokkaanse Said Bahaji zou lid zijn van een terreurcel in het Duitse Hamburg waartoe ook Mohammed Atta behoorde. Atta was de leider van de groep die de aanslagen met vliegtuigen uitvoerde. Bahaji zou de internetexpert van de groep geweest zijn. Hij studeerde aan de technische universiteit van Hamburg en diende enkele maanden in het Duitse leger. Volgens het paspoort is hij kort voor de aanslagen op 4 september 2001 naar Karachi in Pakistan gevlogen, berichtte de Pakistaanse krant Dawn op zijn website.

Ook het paspoort van de Spaanse echtgenote van een al-Qaedalid is gevonden, aldus het leger donderdag. Het gaat om de vrouw van Amer Azizi, een Marrokaan die betrokken zou zijn bij de terreuraanslagen in Madrid in 2004. De papieren zijn volgens het leger aangetroffen in de omgeving van de plaats Sherwangi, een bolwerk van buitenlandse terroristen van vooral Oezbeekse afkomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.