Home

Achtergrond

Pakistaan verdacht van zelfmoordaanslag

De 26-jarige Pakistaan Akeel A., die vorig jaar maart in Breda werd opgepakt, zou een zelfmoordaanslag hebben willen plegen in Duitsland.

Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zei dit vandaag naar aanleiding van een bericht in de NRC dat vierhonderd agenten van de nationale recherche tussen januari en 14 maart vorig jaar zijn ingezet om de Pakistaan in de gaten te houden.

De man maakte volgens justitie deel uit van een netwerk dat aanslagen in West-Europa voorbereidde. In Nederland bleek te weinig bewijs tegen hem te zijn en hij is uitgeleverd aan Spanje, waar hij later dit jaar terechtstaat voor het voorbereiden van aanslagen in onder meer Barcelona.

De aanslag vanuit het netwerk van A. zou zijn gericht op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. De verdachten komen uit de kringen van de moordenaars van Bhutto, meldden Spaanse media in januari 2008 op basis van politiebronnen.

De aanwezigheid van de Pakistaan in Nederland was een van de redenen waarom de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding het dreigingsniveau opschroefde naar substantieel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.