Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

PVV-bestuur bezorgd over problemen transgene grondstoffen

Het PVV-bestuur is bezorgd over het gebrek aan voortgang bij de problematiek rond de nultolerantie voor transgene veevoergrondstoffen en gewassen.

Dat bleek tijdens de PVV-vergadering vandaag in Den Haag. Binnen Europa zijn het vooral Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, en een aantal Zuid-Europese landen die dwars liggen als het gaat om de toelating van transgene producten. Minister Verburg heeft binnen de EU gepleit voor meer mogelijkheden, maar krijgt onvoldoende bijval.

Binnen Copa-Cogeca heeft LTO er bij de Franse boerenorganisaties op aangedrongen dat ze moeten gaan lobbyen richting hun eigen minister om beweging in het dossier te krijgen. Volgens PVV-secretaris Jos Jongerius is de kans groot dat er voorlopig weinig gebeurt op dit front, omdat landbouwcommissaris Fischer Boel aan haar laatste maanden bezig is. "We moeten maar afwachten, hoe haar opvolger zich gaat opstellen in deze problematiek", aldus Jongerius. Jongerius wees er wel op dat de Europese Commissie zich tot nu toe nog niet geconfronteerd heeft gezien met een blokkerende meerderheid op dit terrein.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Tja, leuk artikel. LTO die lobby uitzet in Frankrijk om hun zin te krijgen. Ik hoop dat Frankrijk heel Nederland op land en veeteelt in de ijskast zet, gewoon boycotten die arrogante boerenleiders en dus die bedrijfstak. Frankrijk en Duitsland zijn heel erg bezorgd om de opstelling van PVV en LTO in het gentech verhaal. Nederland isoleert zich weer verder, dom dus en arrogant ook en zeker achterbaks om te denken dat Nederland het weer beter weet. En dat is dus de schuld van PVV, CDA en LTO. Als je de nultolerantie regel netjes aanhoud, ben je beter af. Maar ja VOC mentaliteit, voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, en dom etc. Ik krijg steeds meer medelijden met de PVV en LTO, zoveel domheid, kom je in geen enkel land tegen. Pure dom-Heid. boeren je weet waar je moet zijn over een jaar als heel Nederland op de afgrond ligt, juist bij jullie eigen domme LTO en PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.