Home

Achtergrond 212 x bekeken 7 reacties

PVV-Kamerlid grof in Westerschelde-debat

PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos is donderdag in aanvaring gekomen met Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Zij riep hem tot twee keer toe scherp tot de orde over zijn woordgebruik in het debat over de verdieping van de Westerschelde.

Volgens De Mos dreigen de Zeeuwen de dupe te worden als alsnog de Hedwigepolder onder water wordt gezet om de natuurschade door de baggerwerkzaamheden in de zeearm te compenseren. Het kabinet hakt over een week de knoop daarover door. "Zijn we niet gewoon bedonderd door de Vlamingen'', vroeg De Mos zich af. Verbeet reageerde meteen:. "Ik verzoek U uw terminologie in dit huis te matigen.''

De Mos was die tik op de vingers echter snel vergeten, toen hij bij het indienen van een motie met een eigen variant kwam op de Zeeuwse wapenspreuk "Luctor et emergo'' (Ik worstel en kom boven). De PVV'er had het over "Luctor et abortus, ik worstel en drijf af.'' Voor Verbeet was de maat vol. "Ik vind dit smakeloos.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @burger Otterlo, misschien moet u eens meedoen met het programma expeditie Robinson! Deelnemers aan het programma mogen hun eigen kostje zoeken in de natuur, en dat valt nog lang niet mee. Het zou m.i. een goede therapie zijn voor verwende mensen zoals u, om enig respect te hervinden voor de voedselproducent.

 • no-profile-image

  boer mieras

  waneer in de kamer de waarheid wordt verteld dan wordt iedereen afgebroken ,wij worden toch gewoon verdonderd door die politiek er is niets zo onbetrouwbaarals de politiek in nederland

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De overheid snapt nog steeds niet dat ze dit over zichzelf afroepen, er is veel onvrede over de overheid en het linkse ambtenaren apparaat. Dit wordt tot uitdrukking gebracht door de PVV

 • no-profile-image

  dirk

  Een frisse wind door de kamer is niet verkeerd De termen die hij hierbij gebruikt sta ik niet achter echter de overheid haald het zelf over zich heen

 • no-profile-image

  Burger

  Als je het met woorden op een 'normale' manier niet kunt redden, ga je schreeuwen of schelden. De PVV gedraagt zich als een stelletje onfatsoenlijke schreeuwers, die kennelijk het echte debat met woorden, feiten en standpunten niet aandurft.
  En wat de reacties betreft: de boeren zoeken overal een stok om de overheid te slaan, maar houden ondertussen overal hun hand open voor steun. Ook morgen staat Brussel weer vol met bedelaars. Dit laatste is in PVV-termen, want anders begrijpen jullie het niet.

 • no-profile-image

  gert

  CDA en CU laten Gods water over Gods akker stromen

 • no-profile-image

  Boerin

  Het is schandelijk wat de Regering de bewoners van de Hedwigepolder aandoet. Jarenlang in het ongewisse leven om het vaarwater voor de concurent uit te diepen. Laat de Belgen zelf een polder onder water zetten.
  Als de reacties van burgers leest en zou je bijna hopen dat er nog eens behoefte aan voedsel komt. Boeren worden al snel gezien als subsidievreters alleen jammer dat burgers vergeten hoeveel subsidie ze zelf krijgen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.