Home

Achtergrond 278 x bekeken 1 reactie

PT bereidt zich voor op betalingsproblemen telers

Het Productschap Tuinbouw (PT) houdt rekening met oplopende problemen met heffingsbetalingen bij tuinders.

Dat blijkt uit stukken van het bestuur van het PT. Het Productschap legde al een onbekende voorziening aan om de verwachte groei in de post dubieuze debiteuren dit jaar op te vangen. Per 2 maanden peilt het PT verder de betalingsproblemen per sector.

Het PT ziet - op basis van dit bestuursvoorstel - voorlopig af van uitstel van heffingen voor een gehele sector. Zo’n generiek beleid zou wel in werking kunnen treden als sectoren als glastuinbouw, fruitteelt, de bollensector en vollegrondsgroenteteelt met grote betalingsproblemen kampen. Dat lijkt nu niet het geval. Het PT kiest voorlopig voor voortzetting van het individuele beleid om met telers betalingsbeleid af te stemmen. Dat gebeurt met de nodige soepelheid, schrijft het PT.

De debiteurenproblemen zijn dit jaar bovendien sterk teruggelopen. Per juli waren 1.650 gevallen bekend van betalingsproblemen. In 2008 lag dat aantal op 3.923. De daling houdt verband met een ander invorderingsbeleid.

Eén reactie

  • no-profile-image

    oostlander

    Zelfs de Rabobank zet vraagtekens bij uitgaven waar geen enkele vorm van inkomsten tegenoverstaan. In deze tijd moet alles wijken voor de liquiditeit en dus geen onzinnige uitgaven doen, aldus de Rabo!

Of registreer je om te kunnen reageren.