Home

Achtergrond 170 x bekeken

PT belegt behoedzaam na Icesavezaak

Het Productschap Tuinbouw (PT) heeft verwachtingen voor de rente-inkomsten naar beneden bijgesteld door een voorzichtiger bankenbeleid.

Zo is in de herziene begroting voor het financieringsfonds energie rekening gehouden met een verwachte rente-opbrengst van 440.000 euro, terwijl uitgegaan werd van 965.000 euro.

Het PT zet het geld nog uitsluitend uit bij Nederlandse banken. Naar nu blijkt had het PT vorig jaar ook een onbekend bedrag uitstaan bij de IJslandse bank Icesave, dat later failliet ging. "Dat geld is tijdig weggesluisd", zegt een PT-woordvoerder.

De huidige rentevergoedingen zijn laag, verklaarde PT-secretaris Michiel Gerritsen de aanpassing. Hij noemde rentepercentages van één procent. Ook voor 2010 gaat het PT uit van een lagere rente-opbrengst.

Of registreer je om te kunnen reageren.