Home

Achtergrond 1 reactie

Oxfam waarschuwt tegen klimaatvluchtelingen

De EU moet vanaf 2020 jaarlijks 35 miljard euro vrijmaken om de ontwikkelingslanden te helpen bij het bestrijden van de klimaatverandering.

Gebeurt dat niet, dan dreigt Europa volgens ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib overspoeld te worden met klimaatvluchtelingen uit de Derde Wereld.

Om dit te illustreren heeft Oxfam vandaag honderden miniatuurtentjes opgesteld in het centrum van Brussel. In deze stad vergaderen morgen en overmorgen de EU-leiders over de klimaatproblematiek.

Volgens een voorstel van de Europese Commissie zou de EU 2 tot 15 miljard euro beschikbaar moeten stellen om de arme landen te helpen bij het bestrijden van de CO2-uitstoot, een veel lager bedrag dus dan Oxfam noemt. Naar verwachting zullen de EU-leiders het hierover de komende dagen nog niet eens worden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ze kunnen beter eerst beginnen wat aan die overbevolking te doen,in veel landen krijgen de vrouwen gemiddeld 7kinderen,het is dweilen met de kraan aan,als het westen maar voedsel stuurt gedijt de bevolking daar nog beter

Of registreer je om te kunnen reageren.