Home

Achtergrond

Overleg met overheden over drukte op de weg

De ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID) gaan om de tafel zitten met Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies om de verkeershinder tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden die gepland staan, zoveel mogelijk te beperken.

Beide instanties hebben een verhaal daarover in De Telegraaf van vandaag bevestigd. Vanwege de uitvoering van de spoedwettrajecten van minister Camiel Eurlings (Verkeer) om versneld cruciale autosnelwegen te verbreden met extra rij- en spitsstroken, moeten Nederlandse weggebruikers vanaf januari 2010 rekening houden met veel vertragingen op de weg.

"Het gaat niet alleen om overleg met Rijkswaterstaat'', stelt een zegsman van de ANWB. "Maar ook vooral om de gemeentes en provincies. Als grote wegen afgesloten zijn, gaan automobilisten op zoek naar sluiproutes. Het is aan lagere overheden daarop in te spelen en te zorgen dat die doorstroming zonder problemen verloopt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.