Home

Achtergrond

'Oudere werkloze langer helpen met bedrijfje'

Werklozen tussen de 55 en 65 jaar moeten langer de kans krijgen om met behoud van uitkering een bedrijfje op te starten.

Nu mogen zij zes maanden proberen de boel van de grond te krijgen, maar dat zouden er twaalf moeten worden. Dat vindt CDA-Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen, die daarover vandaag een bericht in De Telegraaf bevestigde.

Volgens hem vindt slechts 3 procent van de werklozen in die leeftijdsgroep nog een baan. Van de oudere werklozen wil 17 procent een eigen bedrijf beginnen. Ten Hoopen is blij met de ondernemingslust maar vindt dat mensen dan wel voldoende tijd moeten krijgen om te slagen. "Vaak hebben kleine bedrijven een jaar nodig om op gang te komen en winst te maken.''

Een experiment hiermee in Tilburg kan wat de CDA'er betreft landelijk doorgevoerd worden. De gemeenten kunnen de doorbetaling zien als een investering voor de lange termijn, vindt hij. Bij succes kan de betrokkene een deel van het geld later terugbetalen aan de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.