Home

Achtergrond

Oudere rosés iets goedkoper

De markt voor rosés ouder dan 8 maanden staat een beetje onder druk. Er gaat €0,04 van de prijs af, tot €2,82 per kg geslacht gewicht. Deze roséprijs staat nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar. Toen werd er voor een kg €2,84 betaald.

De lichte prijsdaling wordt veroorzaakt door een groter aanbod. Het lijkt erop dat sommige rosémesters niet meer in een prijs van €3,00 geloven en hun dieren niet langer aanhouden. Dit zou betekenen dat er ook deze week weer iets van de roséprijs afgaat. Al is dat altijd maar weer de vraag in de wisselvallige rosémarkt.

De jonge rosés (tot 8 maanden) noteren €0,03 lager en komen uit op een niveau van €3,30 per kg geslacht gewicht. Het verschil met de oudere broer blijft fors: €0,48 per kg. Dit grote prijsverschil lijkt nog wel even aan te houden. Als blank kalfsvlees aan de prijs blijft, blijven de jonge rosés een aantrekkelijk alternatief.

Blank kalfsvlees noteert ongewijzigd: €4,44 per kg geslacht gewicht. Vorig jaar werd er voor een kg slechts €3,97 betaald. De traditioneel moeizame oktobermaand krijgt duidelijk geen vat op de prijzen van blank kalfsvlees.

Vraag en aanbod zijn wel wat kleiner geworden, maar zijn nog altijd in balans. Dat verandert ook de komende weken niet. Blank blijft net onder de €4,50 hangen. En dat is een hoge prijs voor de tijd van het jaar.

prognose:

blank stabiel, rosés goedkoper

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.