Home

Achtergrond

Oranje paprikatelers luiden noodklok uitbreiding

De Oranje Paprikavereniging verwacht voor 2010 een teeltuitbreiding van zeker 20 procent.

Die uitbreiding kan de markt onmogelijk aan, laat de vereniging weten. "Afgelopen donderdag hebben we op de ledenvergadering een inventarisatie gemaakt. De uitbreiding bedraagt circa 17 tot 21 hectare. Dat is zorgwekkend", zegt een woordvoerder. De uitbreiding ligt vooral in omschakelaars van andere kleuren en dus van telers buiten de vereniging. "We kunnen niemand verbieden om te schakelen, maar ze moeten wel goed nadenken."

Een verklaring voor de verwachte uitbreiding heeft ze niet. "Oranje paprikatelers houden zelf hun hart al vast voor 2010. Het was voor oranje een slecht jaar en je plukt minder. Daar komt nu de importstop van de Verenigde Staten bij die vooral oranje paprika treft."

Of registreer je om te kunnen reageren.