Home

Achtergrond

Oproep voor strengere energienormen gebouwen

Europa moet de regels voor energiebesparing in woningen en kantoren aanscherpen.

Op die manier kan het energieverbruik in gebouwen binnen tien jaar met een derde verminderen. Dat stellen Europese milieuorganisaties, waaronder de Stichting Natuur en Milieu, in een manifest dat zij woensdag in Brussel presenteren. Een kwart van het totale Europese energieverbruik wordt veroorzaakt door het koelen en verwarmen van gebouwen.

Dit najaar herziet de Europese Unie de regels voor energiegebruik in gebouwen. De Stichting Natuur en Milieu vindt dat een goede kans om energiebesparing goed te regelen. "Als ze die laat glippen, liggen boterzachte normen voor isolatie en energieverbruik voor vele jaren vast. Europa maakt zich dan totaal ongeloofwaardig tijdens de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen'', vindt directeur Mirjam de Rijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.