Home

Achtergrond

Opnieuw ophef over Nederlandse mest in Duitsland

In Duitsland is op­nieuw ophef ontstaan over moge­lijke import van illegale mest uit Nederland.

Dat blijkt uit een rap­portage van de Duitse televisie­zender WDR. De nitraatgehalten in de bodem in kreis Heinsberg, over de grens bij Limburg, zijn de laatste jaren fors gestegen.

Het waterleiding­bedrijf luidt de noodklok, omdat de kwaliteit van het grondwater sterk achteruit gaat. Het waterlei­dingbedrijf wijt de vervuiling aan mest die vanuit Nederland ille­gaal wordt uitgereden.

Dit jaar werden door Kreis Heinsberg acht mesttransporten gecontroleerd. Eén keer werd een boete opgelegd, zes zaken lopen nog. De landbouwminister van Noordrijn Westfalen ziet nog geen aanleiding om de mestexport uit Nederland aan banden te leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.