Home

Achtergrond 1 reactie

Oogst van maïs en sojabonen in VS verloopt traag

De oogst van maïs en sojabonen in de Verenigde Staten is in dertig jaar niet zo langzaam gegaan als dit jaar. Dit meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Dit weekeinde was, volgens het USDA, pas 20 procent van het maïsareaal gedorst. Vorig jaar was op hetzelfde tijdstip 60 procent van de maïs van het land. Bij soja gaat het iets beter. Deze was dit weekeinde voor 44 procent klaar. Vorig jaar was dat op hetzelfde tijdstip 80 procent.

Doordat de oogst zoveel vertraging heeft opgelopen, is er nog maar weinig wintertarwe gezaaid. Het natte weer in met name het midden en westen van de VS vertraagt de oogst. In Iowa verwacht men dat het land pas in de lente kan worden klaargemaakt voor de nieuwe oogst.

Herma van den Pol

Eén reactie

  • no-profile-image

    prullemanneke

    goed nieuws voor de veehouders, de voerprijs zal wel weer door het dak vliegen (through the roof zoals ze hier zeggen)

Of registreer je om te kunnen reageren.