Home

Achtergrond 3 reacties

Ontsnapte koeien de weg op in Heusden

Een ontsnapte kudde koeien heeft vanochtend enige tijd de N279 bij Heusden onveilig gemaakt.

De tientallen dieren waren ontsnapt uit een nabijgelegen wei aan de Vlosbergweg en drentelden over de provinciale weg. Eén van de dieren was verder gelopen en vond een openluchtzwembad, waarin hij spontaan een duik nam.

De politie heeft de koeien na enige inspanningen weer van de weg af kunnen halen. De brandweer wist de zwemmende koe uit zijn benarde positie te bevrijden. Doordat er amper verkeer op de weg was, hebben de wandelende runderen geen ongelukken veroorzaakt. Hoe de dieren konden ontsnappen, is nog niet duidelijk. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) vandaag gemeld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  het was de Vlosbergerweg (L vergeten).

 • no-profile-image

  wilfried

  Een koe in het zwembad in Heusden.
  EN IK HAD NOG ZO GEZEGD GEEN BOMMETJE!

 • no-profile-image

  Charly 's Devil

  Het geknuffel van melkkoeien heeft zo zijn gevolgen. Leuke ochtendwandeling met duik in zwembad. Daarna onder escorte terug naar de stal om volledig gedesinfecteerd, door de duik in het zwembad, gemolken te worden met behulp van de warme handen van de boer en zijn melkmachine. Als de melk op deze manier gewonnen, geen meerprijs oplevert, dan stop maar met boeren. Want dan wordt het nooit wat met de melkveehouderij in Nederland. Het heeft dan ook geen zin om maisbiskwietjes te ontwikkelen voor deze meisjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.