Home

Achtergrond

Onrustig in Amsterdamse binnenstad

Aanhangers van Ajax hebben vanmiddag in de Amsterdamse binnenstad fans van Dinamo-Zagreb bekogeld met stenen.

De politie houdt de raddraaiers momenteel vast in de Warmoesstraat, liet een politiewoordvoerder weten. Enkele honderden Ajacieden en een onbekend aantal Kroaten proberen elkaar volgens de zegsman op te zoeken. De clubs spelen vanavond tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. De politie had rond vijf uur zo'n vijftien personen aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde.

Amsterdam hield al rekening met ongeregeldheden na eerdere confrontaties tussen de supporters van beide clubs. De gemeente trof daarom extra veiligheidsmaatregelen in de stad. Zo heeft de politie de mogelijkheid om iedereen preventief te fouilleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.