Home

Achtergrond 281 x bekeken 3 reacties

Onrust in Vietnam over Vivinal GOS-melk FrieslandCampina

In Vietnam is onrust ontstaan over melk van FrieslandCampina met Vivinal GOS-toevoeging.

Dit product wordt gewonnen uit lactose en is een zogenoemd prebioticum. Het wordt zowel in Nederland geproduceerd door de FrieslandCampina-vestiging in Borculo als in Australië door een joint-venture van FrieslandCampina met de Warrnambool Cheese and Butter Factory.

In totaal zijn acht kinderen in het ziekenhuis beland nadat ze volgens zeggen FrieslandCampina-melk met Vivinal GOS hadden geconsumeerd.

FrieslandCampina heeft TNO in Nederland onderzoek laten doen naar mogelijke problemen met het product, maar daarbij is niets gevonden.

Een mogelijke verklaring voor de ziekenhuisopnames is dat de kinderen een melk-allergie hebben. Maar dat maakt niet duidelijk waarom juist de FrieslandCampina-melk met een gezondheidstoevoeging problemen veroorzaakt, erkent een woordvoerder.

FrieslandCampina laat verder onderzoek doen en hoopt dat de onrust rond haar product snel bedaart. Vietnam is een belangrijke afzetmarkt voor zuivelproducten van het bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Brecht Dijkstra

  Natuur(lijke)producten zouden natuur(lijke)producten moeten blijven. Iedere toevoeging lijkt mij ongezond, laat alles toch gewoon zoals het is. We krijgen sowieso al zoveel troep (vergif) binnen in deze wereld. Denk aan alle E-nummers, zout, slechte lucht, nanodeeltjes in crème's e.d.
  Eet gezond en zo natuurlijk mogelijk.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zelfs Coöperatie's zijn Multie-Nationaal geworden. Dat wisten wij al natuurlijk, maar wij worden er nu weer aan Herrinnerd!. Daarom weten wij ook dat FC geen interresse heeft aan Volume-regulering. De Melkmarkt wordt steeds doorzichtiger!. De Ambitie's van de Coöperatieve Multinationals ook!!!... Beste Melkproducenten doet uw uiterste best om deel te nemen aan de Wereldmarkt!!!...

 • no-profile-image

  boer

  BEDANKT, FrieslandCampina. weer een goede reclame stunt

Of registreer je om te kunnen reageren.