Home

Achtergrond

Onderzoek: zorg moet meer jongeren trekken

De arbeidsvoorwaarden in de zorg moeten beter om jongeren voor een baan in de zorg te interesseren.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim tweeduizend leden van Abvakabo FV en ruim vierhonderd niet-leden binnen en buiten de zorg. Een woordvoerster van de bond bevestigde maandag een bericht hierover in Metro.

Werknemers in de zorg zijn vooral kritisch over werkdruk, salaris, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Het werk zelf, zoals het contact met cliënten, voldoening van het werk en contact met collega's, wordt wel als positief ervaren.

Het aanpakken van de negatieve aspecten is volgens de bond nodig om jongeren te interesseren voor werk in de sector. Anders dreigt in 2025 een tekort aan werkkrachten, waardoor 40 procent van de zorg niet meer geleverd zou kunnen worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.