Home

Achtergrond 4 reacties

Onderzoek naar rode diesel voor zomer klaar

Het onderzoek naar de rode dieselaccijns moet volgens de planning nog voor de zomer van 2010 zijn afgerond.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (LNV) in antwoord op Kamervragen bij haar begroting voor volgend jaar.

Het kabinet wil het belastingvoordeel voor rode diesel al langer afschaffen, maar stuit daarbij tot nu toe steeds op verzet van de agrarische sector. Bij het sectorconvenant Schoon en Zuinig is afgesproken de rode diesel voorlopig ongemoeid te laten.


"Vanuit milieuoogpunt ligt een gelijke behandeling met blanke diesel wel voor de hand", schrijft Verburg. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) laat daarom nu onderzoek doen naar het gebruik van rode diesel.

De Jager laat ook onderzoeken of het geld van het belastingvoordeel, als dat wordt afgeschaft, via het stimuleren van milieubesparende maatregelen naar de sector terug kan vloeien. Het gaat naar verluidt om 40 tot 50 miljoen euro.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ed bakker

  Overheids instellingen zijn overal en altijd van hoog tot laag het zelfde zij moeten steeds meer geld hebben om steeds onefficienter het geld uit te geven dat bedrijven en burgers maar steeds NOG efficienter maar bijelkaar moeten zien te krijgen

 • no-profile-image

  joop hagestein

  Ik woon op een boot en stook op rode diesel,een volgens mij vergeten en achtergestelde doelgroep.Mijn stookkosten zijn in de afgelopen jaren verdubbeld.Op het water is tanken niet meer mogelijk of belachelijk duur en met jerrycans is het een gesjouw als je 50 liter-gemiddeld- per week verstookt,terwijl je op zoek moet naar pompen die rode diesel verkopen.De prijs aan de pomp ligt veelal veel lager dan op het water

 • no-profile-image

  Evert

  De uitkomst van dit zgn onderzoek is nu al bekent: afschaffen zonder compensatie.
  SMERIGE POLITIEK!!!

 • no-profile-image

  arend

  ze hebben het altijd maar over die rode diesel,wanneer zullen wij het eens over die rode ambtenaren hebben?

Of registreer je om te kunnen reageren.