Home

Achtergrond

'Onderzoek naar Laura goed uitgevoerd'

De advocaat van de 14-jarige zeilster Laura Dekker is tevreden met de manier waarop de onderzoeken naar het meisje en haar plannen om solo de wereld rond te zeilen, zijn uitgevoerd.

Dat stelt de woordvoerster van de familie donderdag. Maandag dient de zaak voor de kinderrechter.

"Het is een ingewikkelde zaak, omdat er geen vergelijkingsmateriaal is. We zijn in ieder geval blij dat het onderzoek heel serieus is uitgevoerd en alle partijen zijn gehoord'', aldus de woordvoerster. Laura zelf en haar beide ouders zijn verhoord.

De kinderrechter buigt zich over de rapporten en de vraag of de tijdelijke ondertoezichtstelling wordt verlengd. Laura stond de afgelopen twee maanden onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. De rechtszaak was aangespannen door de Raad voor de Kinderbescherming, omdat het onverantwoord zou zijn Laura alleen de wereld rond te laten zeilen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.