Home

Achtergrond

Omzet kringloopwinkels stijgt door recessie

De economische crisis doet de Nederlandse kringloopwinkels goed.

De ruim tweehonderd winkels die zich hebben verenigd in Branchevereniging Kringloopwinkels Nederland (BKN), zagen hun omzet het afgelopen jaar met ruim 5 procent stijgen. Dat heeft directeur Harry Slotema vandaag gemeld.

De winkels merken vooral meer vraag naar huisraad en textiel sinds het uitbreken van de crisis. "Dat zijn helaas ook de goederen waarvan de aanvoer stokt'', stelt Slotema. "Mensen vervangen grote gebruiksvoorwerpen minder snel nu het economisch wat minder gaat.''

Bijna 150 kringloopwinkels doen dit weekeinde mee aan de nationale kringloopdag. Met deze open dag in de tweedehandswinkels wil de BKN mensen kennis laten maken met het fenomeen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.