Home

Achtergrond 233 x bekeken

Omzet detailhandel bijna 8 procent lager

De Nederlandse detailhandel heeft in de maand augustus 7,7 procent minder omzet behaald dan een jaar eerder.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Net als in de voorgaande maanden was de omzet bij winkels in de non-foodsector flink lager. Deze winkels zetten ruim 11 procent minder om. Winkels in consumentenelektronica en textielwinkels kregen, met een krimp van meer dan 15 procent, de grootste omzetdalingen te verwerken.

Ook de winkels in voedings- en genotmiddelen boekten minder omzet. De speciaalzaken noteerden bijna 8 procent minder omzet, bij de supermarkten nam deze 1 procent af.

Er werden 7,1 procent minder spullen verkocht, de prijzen daalden met 0,7 procent. De prijsdaling kwam geheel voor rekening van lagere brandstofprijzen. De samenstelling van de koopdagen in augustus was dit jaar minder gunstig dan vorig jaar, doordat er een maandag meer en een vrijdag minder in zat. Na correctie van dit effect was de omzet bijna 6 procent lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.