Home

Achtergrond

Omzet Nutreco in lijn van verwachting

Diervoeder Nutreco heeft de omzet in het derde kwartaal met bijna 9 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat bleek uit het vanochtend gepresenteerde handelsbericht. De behaalde omzet lag in lijn met de verwachting van analisten.

”Na een wat moeizaam begin van het jaar zien wij nu de resultaten verbeteren”, aldus bestuursvoorzitter Wout Dekker in het persbericht. Hij voegde toe dat de vraag naar voer ten opzichte van het eerste half jaar is toegenomen.

Het bedrijf is optimistisch over het bedrijfsresultaat voor het hele jaar. Voor de tweede helft van 2009 verwacht Nutreco een bedrijfsresultaat dat 10 procent hoger zal uitvallen dan over het laatste half jaar van 2008. Het bedrijf voert kostenbesparingen door om de resultaten op peil te houden.

De omzet kwam uit op 1,21 miljard euro tegen 1,32 miljard in het derde kwartaal van 2008. Voor de eerste negen maanden kwamen de opbrengsten uit op 3,33 miljard euro tegen 3,65 miljard euro een jaar eerder. Analisten rekenden op opbrengsten tussen 3,3 en 3,35 miljard euro.

De daling wijt Nutreco, dat onder meer dier- en visvoer produceert, voor het grootste gedeelte aan lagere prijzen van grondstoffen in mengvoer. Nutreco wist licht hogere volumes (0,1 procent) te behalen dan in het derde kwartaal van 2008.

De mengvoerdivisie in Europa zag de omzet met een kwart teruglopen in het derde kwartaal door lagere verkoopprijzen. De omzet bij de tak met premix- en speciaalvoer daalde met 6,5 procent.

Nutreco verwacht het werkkapitaal dit jaar te verlagen met 50 tot 75 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.