Home

Achtergrond 172 x bekeken 2 reacties

Olieprijs bereikt hoogste niveau in een jaar

De olieprijs is woensdag gestegen tot boven de 75 dollar per vat. Dat is het hoogste niveau in een jaar.

De olieprijs loopt op door de zwakke dollar en optimisme over het herstel van de economie.
De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) steeg met bijna 1 dollar tot 75,12 dollar. De laatste keer dat de olieprijs boven de 75 dollar stond, was op 20 oktober vorig jaar. In december vorig jaar zakte de olieprijs nog naar een dieptepunt van 32,40 dollar per vat onder druk van de economische crisis. Het hoogtepunt beleefde de olieprijs in juli 2008 met een stand van bijna 150 dollar per vat.
De dollar staat momenteel op het laagste niveau in veertien maanden. Door de zwakke dollar wordt olie goedkoper voor investeerders met andere valuta. Ook willen investeerders zich indekken tegen de afzwakkende dollar door in grondstoffen te stappen. Daarnaast denken handelaren dat de olievraag zal toenemen dankzij de aantrekkende economie.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    theo-schotman@zeebodemkoor.nl

    puur emotie dus

  • no-profile-image

    Lizzie

    ...denken dat de olie vraag zal toenemen . Dus : we maken de prijzen alvast hoger zodat elke particulier en bedrijf het nog moeilijker krijgt . Het lijken wel banken die alvast met rente verhogingen bezig zijn . ( Die hebben het vizier ook maar in EEN richting staan , eigen belang)

Of registreer je om te kunnen reageren.